Duurzame Inzetbaarheid

Iedereen in Nederland moet langer doorwerken nu de leeftijd waarop we met pensioen kunnen verhoogd is naar 67. Het is belangrijk dat we dit op zo’n manier doen dat iedereen zo lang mogelijk fit en gezond blijft.

Om dit te realiseren kunnen bedrijven en hun medewerkers zich samen focussen op de volgende zaken:

  • Fysieke arbeidsomstandigheden (veiligheid, fysieke belasting etc.)
  • Psychosociale arbeidsomstandigheden (leiderschap, collegialiteit etc.)
  • Gezondheid en werkvermogen (kan ik het werk fysiek en mentaal aan?)
  • Ontwikkeling en arbeidskansen (ben ik flexibel inzetbaar, nu en later?)
  • Bevlogenheid (haal ik het maximale uit mijn werkdag?)

Het gaat erom dat medewerkers in goede gezondheid langer kunnen, willen en mogen doorwerken. Om bedrijven en hun medewerkers verder te helpen duurzaam inzetbaar te blijven, voert Arboplaats duurzame inzetbaarheid-scans uit bij organisaties door middel van onze innovatieve tool: Mijn DI ©.

Vragenlijstontwikkeling

Arboplaats heeft een vragenlijst ontwikkeld die het mogelijk maakt om de duurzame inzetbaarheid van een bedrijf te meten.

Deze vragenlijst brengt een groot aantal A&O-psychologische thema’s in kaart die mogelijk van invloed zijn op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. De items van elk thema zijn gebaseerd op gevalideerde wetenschappelijke vragenlijsten.

Data-analyse

Arboplaats is een wetenschappelijk onderzoeksbureau. Naast het vertalen van nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen naar onze software en dienstverlening, zien wij de grote meerwaarde van inzichten verkregen uit eigen data. Door secuur en anoniem om te gaan met alle data die wij van klanten ontvangen, is het voor ons mogelijk om nieuwe hypotheses en modellen te toetsen aangaande onderwerpen als duurzame inzetbaarheid, veilig gedrag en preventie.