Nieuws

Huib: Een RI&E volgens Arboplaats: prestatie optimalisatie
Mijn PrO: voor bedrijven die inzien dat de RI&E anders kan en dan inzien dat deze veel te bieden heeft.

Waarom zou je een RI&E willen maken?
Bij Arboplaats maken we grofweg in twee redenen onderscheid waarom bedrijven een RI&E maken:

  1. Om aan de Arbowet te voldoen of
  2. Omdat ze de arbeidsomstandigheden van hun medewerkers willen optimaliseren.

Als jullie tot groep 1 behoren, lees dan vooral niet verder. Onze visie zal jullie vast en zeker niet aanspreken. Voor alle overige bedrijven zetten we uiteen waarom wij denken dat het uitvoeren van een RI&E, volgens de Arboplaats methode, jullie helpt om jullie prestaties te optimaliseren.

LEES VERDER

Julia: Het thema van de week van de RI&E is bedrijfsblindheid. Voor mij betekent bedrijfsblindheid het niet willen of niet kunnen zien van risico’s binnen de eigen organisatie. Dit is iets wat in veel gevallen van toepassing is wanneer het gaat over het Psychosociaal arbeidsbelasting (PSA) onderzoek. Niet zelden wordt het belang van PSA ‘niet gezien’. Daarom wat feitjes om het belang van een PSA onderzoek te benadrukken.

LEES VERDER

Veerle: Gezond en veilig werken tot aan je pensioen

Als je aan je pensioen denkt dan denk je misschien aan veel tijd doorbrengen met vrienden en familie, meer tijd voor je hobby’s of eindelijk die droomreis maken. Je pensioen zie je rooskleurig in, maar is dit ook de realiteit?

LEES VERDER

 

Henry: Interviews en enquêtes als onderdeel van het PSA onderzoek

Een aspect dat erg belangrijk gevonden wordt bij Arboplaats is het persoonlijke aspect. Tijdens het uitvoeren van een psychosociaal arbeidsbelastingsonderzoek (PSA) willen wij graag een aantal medewerkers van verschillende lagen uit de organisatie spreken om een betere impressie te krijgen van de organisatie. 

LEES VERDER