Irene de Groot

Irene de Groot

Arbeids- en Organisatiepsycholoog

  • 06 2719 9979 
  • irene.degroot@arboplaats.nl

Positieve organisatiepsychologie houdt zich bezig met de vraag hoe organisaties ervoor kunnen zorgen dat hun werknemers optimaal functioneren op het werk. Krachtig leiderschap, steun van collega’s en betekenisvol werk kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat werknemers bevlogen blijven over hun werk, ook wanneer het tegenzit. De kennis die ik tijdens mijn studie aan de Erasmus Universiteit heb opgedaan over de positieve organisatiepsychologie wil ik graag inzetten in de praktijk. Daarom ben ik bij Arboplaats gaan werken. Als Arbeid- en Organisatiepsycholoog adviseer ik organisaties hoe zij plezieriger, gezonder en veiliger kunnen gaan werken. Mijn doel hierin is om werkgever en werknemer op hun best te laten presteren.

Naast het geven van advies houd ik mij bezig met onderzoek doen naar het thema duurzame inzetbaarheid en het ontwikkelen van het instrument Mijn DI.

Ik woon samen met mijn vriend en twee konijnen in Dordrecht. In mijn vrije tijd ben ik graag met hen, familie en vrienden. Ook vind ik het leuk om te reizen en concerten te bezoeken.