Werken bij Arboplaats

Onze bijzondere aanpak

Arboplaats maakt het tot haar missie om werknemers gezond hun pensioen in te laten gaan. Zowel fysiek als psychosociaal. Met Mijn PrO hebben we een softwaretool ontwikkeld die gezondheid monitort en duidelijke handvatten geeft aan organisaties om gezondheid te bevorderen. Een instrument waarmee arbeidsgeluk en veiligheid continu geoptimaliseerd kunnen worden en niet alleen een momentopname zijn. Ons streven is om het meest innovatieve Arbobureau in Nederland te worden. En daarbuiten.

Eigenzinnige medewerkers

Al onze medewerkers zijn een tikkie eigenzinnig, wat ons sterke adviseurs maakt. Een goede adviseur is volgens ons namelijk scherp, professioneel en niet bang om ongewenst advies te geven. Met deze eigenzinnigheid geven we richting aan onze eigen organisatie, maar ook binnen de wereld van arbodienstverlening. We kiezen er duidelijk voor onze eigen koers te varen.

Vacatures

Op dit moment hebben wij de volgende openstaande vacature. Wanneer jij voldoet aan onderstaand profiel, kun je jouw motivatiebrief, inclusief CV mailen naar info@arboplaats.nl. 

Arbeidshygiënist / Veiligheidskunde

Met de door Arboplaats ontwikkelde Mijn PrO (Prestatie Optimalisatie) softwaretool bieden we een branche gerichte, dynamische online Arbomanagement tool waarin de RI&E, gevaarlijke stoffen beoordeling, PAGO, PSA onderzoek en duurzame inzetbaarheidsonderzoek samen komen. Voor elk deel van de PDCA-cyclus (Plan Do Check Act) hebben wij een vernieuwende tool ontwikkeld, zowel voor de fysieke, als de psychosociale kant. We focussen op wat er echt toe doet: de prioritaire risico’s. Zodat onze klanten aan de slag kunnen met de relevante verbeterpunten. We wijzen niet alleen de problemen aan, maar focussen op waar het uiteindelijk om gaat: verbeteren van de risicobeheersing. Bedrijven kunnen snel een RI&E opstellen dankzij de in de tool opgenomen branche gerichte processtappen. Daarna kunnen zij snel door naar het selecteren van beheersmaatregelen uit de branche gerichte database. Hierbij is evaluatie van gebruik van de beheersmaatregelen minstens zo belangrijk. Alleen bij consequent en correct gebruikt helpt de maatregel immers bij risicobeheersing.

Jouw rol

We zoeken een Arbeidshygiënist met een brede Arbo blik: je hebt niet alleen interesse in arbeidshygiëne, maar ook in veiligheid, duurzame inzetbaarheid en psychosociale factoren.
Je taken bestaan onder andere uit:
• Uitvoeren van gevaarlijke stoffen beoordelingen met de Mijn PrO tool.
• Uitvoeren van RI&E’s met de Mijn PrO tool. Dit doe je bij diverse organisaties in verschillende branches, van industrie tot gezondheidszorg, in het hele land. In veel gevallen werk je hierbij samen met één van je collega Arbeids- en Organisatie (A&O) deskundigen.
• Vertalen van beheersmaatregelen uit branche en Arbo literatuur naar Mijn PrO voor beheer van de inhoud van de database. Tevens opzetten van nieuwe branche RI&E’s.
• Circa een kwart van je tijd help je om de software te verbeteren en help je met het ontwikkelen van nieuwe inzichten voor ons vakgebied.

De gevaarlijke stoffen module is een heel praktische tool. Deze is direct gekoppeld aan de RI&E. Daardoor is de stap van de RI&E naar de gevaarlijke stoffen beoordeling voor bedrijven snel te maken. Wij hebben een praktijk gerichte aanpak die er voor zorgt dat onze klanten weten hoe ze gezondheidsschade kunnen voorkomen als ze met gevaarlijke stoffen werken.

In de RI&E kijken wij taakgericht en gericht op oplossingen, waardoor je een verdiepingsslag maakt ten opzichte van hoe de RI&E traditioneel worden uitgevoerd. Als Arbeidshygiënist kun je hier goed je deskundigheid in kwijt. Het kijken naar het gedrag van medewerkers en dat positief beïnvloeden is een integraal onderdeel van onze aanpak.
Omdat je bedrijven ook leidt naar praktische oplossingen kun je echt een verschil maken als adviseur.

Jouw profiel

We hebben een aantal randvoorwaarden gesteld aan de functie (harde eisen):
• Je beschikt over een Arbeidshygiëne-opleiding
• Je bent SKO gecertificeerd of bereid een certificering te behalen
• Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar, met als voorkeur 32 tot 40 uur
• Je kunt je bewegen binnen grote en kleine bedrijven, met werkgevers en werknemers
• Je bent een aanpakker en een doorzetter
• Je laat je niet snel uit het veld slaan: nieuwe inzichten ontwikkelen gaat met vallen en opstaan.
• Als je ook (geregistreerd) veiligheidskundige bent, is dat helemaal geweldig

Wat we bieden

24 vakantiedagen
Pensioenopbouw
Veel ruimte voor ontwikkeling en opleidingen
Vakantiegeld
Reiskosten en overnachting worden vergoed.
Laptop/telefoon
Passend salaris

Over ons
Arboplaats is een onderzoeks- en adviesbureau dat zich focust op het verbeteren van de (duurzame) inzetbaarheid van medewerkers voor bedrijven als Akzonobel.
Wij willen werkgevers en werknemers in Nederland helpen om het mogelijk te maken gezond en veilig door te werken tot (voorbij) je pensioen. Om daar succesvol in te kunnen zijn verzamelen we heel veel informatie over de medewerkers in onze bedrijven. Die gegevens analyseren we en zo kunnen we aangeven hoe je het meeste kans maakt om gezond oud te kunnen worden op je werk. Werken met big data is bij ons dus een essentieel onderdeel van ons succes.
Onze software helpt klanten om de juiste keuzes te maken voor de organisatie en de medewerk(st)ers in de organisatie. Hiervoor moet onze software gebruikers het gevoel geven dat de tool werk uit handen neemt en helpt om tot optimale prestaties te komen.