Werken bij Arboplaats

Onze bijzondere aanpak

Arboplaats maakt het tot haar missie om werknemers gezond hun pensioen in te laten gaan. Zowel fysiek als psychosociaal. Met Mijn PrO hebben we een softwaretool ontwikkeld die gezondheid monitort en duidelijke handvatten geeft aan organisaties om gezondheid te bevorderen. Een instrument waarmee arbeidsgeluk en veiligheid continu geoptimaliseerd kunnen worden en niet alleen een momentopname zijn. Ons streven is om het meest innovatieve Arbobureau in Nederland te worden. En daarbuiten.

Eigenzinnige medewerkers

Al onze medewerkers zijn een tikkie eigenzinnig, wat ons sterke adviseurs maakt. Een goede adviseur is volgens ons namelijk scherp, professioneel en niet bang om ongewenst advies te geven. Met deze eigenzinnigheid geven we richting aan onze eigen organisatie, maar ook binnen de wereld van arbodienstverlening. We kiezen er duidelijk voor onze eigen koers te varen.

Vacatures

Hoofd arbeidshygiëne en veiligheidskunde

Toe aan meer verantwoordelijkheid in je werk? We zoeken een hoofd arbeidshygiëne en veiligheid.

 

Onze missie

Arboplaats maakt het tot haar missie om werknemers gezond hun pensioen in te laten gaan. Zowel fysiek als psychosociaal. We kijken naar het totaalplaatje: fysieke en mentale risico’s en welzijn van de medewerkers, nu en in de toekomst. Ook kijken we naar de plus: werkgeluk.

Ons streven is om het meest innovatieve Arbo adviesbureau in Nederland te zijn. En daarbuiten.

De Arboplaats aanpak

Met de door Arboplaats ontwikkelde Mijn PrO (Prestatie Optimalisatie) softwaretool bieden we een branche gerichte, dynamische online Arbomanagement tool waarin de RI&E, gevaarlijke stoffen beoordeling, PAGO, PSA onderzoek en duurzame inzetbaarheidsonderzoek samen komen. Voor elk deel van de PDCA-cyclus hebben wij een tool ontwikkeld, voor de fysieke en de psychosociale kant.

We focussen op wat er echt toe doet: de prioritaire risico’s. Zodat onze klanten aan de slag kunnen met de relevante verbeterpunten. We wijzen niet alleen de problemen aan, maar focussen op waar het uiteindelijk om gaat: verbeteren van de risicobeheersing. Bedrijven kunnen snel een RI&E opstellen dankzij de in de tool opgenomen branche gerichte processtappen. Daarna kunnen zij snel door naar het selecteren van beheersmaatregelen uit de branche gerichte database. Hierbij is evaluatie van gebruik van de beheersmaatregelen minstens zo belangrijk. Alleen bij consequent en correct gebruik helpt de maatregel immers bij risicobeheersing.

Vacature: Hoofd arbeidshygiëne en veiligheid

Toe aan meer verantwoordelijkheid in je werk? We zoeken een hoofd arbeidshygiëne en veiligheid.

Je geeft leiding aan een team van 4 professionals op het gebied van arbeidshygiëne en veiligheid.

We zoeken een arbeidshygiënist met een brede Arbo blik: je hebt niet alleen interesse in arbeidshygiëne en veiligheid, maar ook in duurzame inzetbaarheid en psychosociale factoren.

Wat we van je vragen:

·        Je bent, samen met de professionals uit jouw team, verantwoordelijk voor de vakinhoudelijke kwaliteit van dit deel van ons werk bij onze klanten.

·        Je begeleidt de professionals uit jouw team en helpt ze als professional verder te groeien.

·        Je bent de vraagbaak voor alle inhoudelijke vragen van onze klanten en jouw team op het gebied van de fysieke factoren.

·        Je verdeelt het werk in jouw team en bewaakt de voortgang.

·        Je vindt innoveren leuk. Circa een kwart van je tijd help je om de software te verbeteren en help je met het ontwikkelen van nieuwe inzichten voor ons vakgebied.

·        Je ontwikkelt, samen met anderen, nieuwe concepten op het gebied van gezond, veilig en gelukkig werken en je werkt die, samen met anderen, uit.

·        Je voert het gespecialiseerde arbeidshygiënische en eventueel ook veiligheidskundige werk uit. Hierbij ligt ook nadruk op het beoordelen van gevaarlijke stoffen (met de Mijn PrO tool).

·        Je voert, indien dat nodig is, ook RI&E’s uit met de Mijn PrO tool.

·        Je vindt het leuk om bij diverse organisaties in verschillende branches, van industrie tot gezondheidszorg, in het hele land te werken. In veel gevallen werk je hierbij samen met één van je collega Arbeids- en Organisatie (A&O) deskundigen.

·        Je vertaalt beheersmaatregelen uit branche en Arbo literatuur naar Mijn PrO voor beheer van de inhoud van de database. Tevens zet je mee nieuwe branche RI&E’s instrumenten op.

Onze gevaarlijke stoffen module is een innovatieve en  praktische tool. Deze is direct gekoppeld aan de RI&E. Daardoor is de stap van de RI&E naar de gevaarlijke stoffen beoordeling voor bedrijven snel te maken.  Wij hebben een praktijk gerichte aanpak die er voor zorgt dat onze klanten weten hoe ze gezondheidsschade kunnen voorkomen als ze met gevaarlijke stoffen werken.

In de RI&E kijken wij taakgericht en gericht op oplossingen, waardoor je een verdiepingsslag maakt ten opzichte van hoe de RI&E traditioneel worden uitgevoerd. Als Arbeidshygiënist kun je hier goed je deskundigheid in kwijt. Het kijken naar het gedrag van medewerkers en dat positief beïnvloeden is een integraal onderdeel van onze aanpak.

Omdat je bedrijven ook leidt naar praktische oplossingen kun je echt een verschil maken als adviseur.

We hebben een aantal randvoorwaarden gesteld aan de functie (harde eisen):

·        Je hebt minimaal aantoonbaar HBO(+) niveau.

·        Je beschikt over een Arbeidshygiëne-opleiding, hoger veiligheidskundige opleiding of een combinatie hiervan.

·        Je bent SKO gecertificeerd of bereid een certificering te behalen.

·        Je bent minimaal 32 uur beschikbaar, met een voorkeur voor tot 40 uur.

·        Je kunt je bewegen binnen grote en kleine bedrijven, met werkgevers en werknemers.

·        Je bent een aanpakker en een doorzetter en kunt zelfstandig met je team onze klanten ondersteunen.

·        Je laat je niet snel uit het veld slaan: nieuwe inzichten ontwikkelen gaat met vallen en opstaan. Communicatief ben je vaardig om klanten te ondersteunen en overtuigen om een beweging te maken in het aanpakken van arbeidsomstandigheden.

·        Als je ook (geregistreerd) veiligheidskundige bent, is dat helemaal geweldig.

Als je geïnteresseerd bent, dan zien we graag je CV met een korte motivatie. Deze mag je mailen naar Huib Arts. Ook voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Huib Arts, directeur Arboplaats

E: huib.arts@arboplaats.nl

M: 06-19194818

Solliciteren: graag voor 15 juni!

Kernpunten:

·        Je bent leidinggevende of wilt die stap graag gaan maken.

·        Je vindt het leuk om collega’s te helpen zich vakinhoudelijk verder te ontwikkelen.

·        Je wil graag voorop lopen en meewerken aan nieuwe arbo inzichten (innoveren vind je leuk).

·        Je realiseert je dat innoveren gaat met vallen en opstaan (je kunt tegen tegenslag).

·        Je bent een adviseur die een klant overtuigt op basis van feiten. Je hebt de Arbowet niet nodig om jouw klanten te overtuigen. Arbo is voor jou: ‘van moeten naar willen’.

·        Je komt goed tot je recht in een klein team en bent niet bang je mond open te doen.

·        Je wilt klanten graag ondersteunen in het verbeteren van arbeidsomstandigheden en het hebben van impact in organisaties. 

Over ons
Arboplaats is een onderzoeks- en adviesbureau dat zich focust op het verbeteren van de (duurzame) inzetbaarheid van medewerkers voor bedrijven als Akzonobel.
Wij willen werkgevers en werknemers in Nederland helpen om het mogelijk te maken gezond en veilig door te werken tot (voorbij) je pensioen. Om daar succesvol in te kunnen zijn verzamelen we heel veel informatie over de medewerkers in onze bedrijven. Die gegevens analyseren we en zo kunnen we aangeven hoe je het meeste kans maakt om gezond oud te kunnen worden op je werk. Werken met big data is bij ons dus een essentieel onderdeel van ons succes.
Onze software helpt klanten om de juiste keuzes te maken voor de organisatie en de medewerk(st)ers in de organisatie. Hiervoor moet onze software gebruikers het gevoel geven dat de tool werk uit handen neemt en helpt om tot optimale prestaties te komen.