Diensten

Trainingen

Onze trainingen zijn voor de werknemers die meer kennis willen krijgen over RI&E-specifieke informatie.

RI&E

Regelmatig organiseert Arboplaats RI&E trainingen voor (nieuwe) klanten door het hele land. In deze eendaagse training leer je over de noodzaak en vooral het nut van een RI&E opstellen. We maken je wegwijs in de MijnPrO® software, helpen met invullen en in veel gevallen loop je aan het einde van de dag met je fysieke RI&E op orde de deur uit.

Deelnemers geven regelmatig aan dat het op voorhand een “moetje” was, maar het een waardevolle en leuke dag vonden. Het is leerzaam en maakt helder hoe belangrijk dit onderwerp is en hoe praktisch je ermee aan de slag kunt.

Gevaarlijke Stoffen

Sinds 2022 is jouw RI&E niet meer compleet als de gevaarlijke stoffen waar mee gewerkt wordt niet uitvoerig zijn opgenomen. Wij hebben deze eendaagse training ontwikkeld voor klanten die niet goed weten waar te beginnen.

Aan het eind van de dag weet je waar je bij het werken met gevaarlijke stoffen op moet letten, welke producten je kan vervangen voor een beter alternatief en welke beheersmaatregelen je inzet om gezonder en veiliger te werken. We nemen je mee in het uploaden en verwerken van de VIB”S via onze Gevaarlijke Stoffen module, zodat je ook meteen naar huis gaat met een complete RI&E inclusief gevaarlijike stoffen in MijnPrO®.

Psychosociale Arbeidsbelasting

Arboplaats verzorgt maatwerktrainingen op het gebied van psychosociale arbeidsbelasting. Dat kan een algemene training zijn over het belang van aandacht voor psychosociale arbeidsbelasting voor preventiemedewerkers, werknemers of brancheorganisaties. Maar we geven ook naar aanleiding van de uitkomsten van PSA onderzoek inhouse specifieke trainingen of begeleiden gesprekssessies.